Körkortsboken – hur den är uppbyggd

körkortsbokenKörkortsboken är uppbyggd för att göra pluggandet så enkelt som möjligt för alla. Körkortsboken finns även i en ännu lättare utgåva för människor med till exempel dyslexi. Körkortsboken är ca 270 sidor ren fakta, något som kan låta mycket. Det som gör körkortsboken enkel trots allt är att varje uppslag innehåller en högersida med text och vänstersidan är en sammanfattning av högersidan. På vissa ställen i körkortsboken händer det att det kommer flera uppslag på rad med bara text och inga sammanfattningar, till exempel i kapitlet om miljö räknas viktiga gifter upp utan sammanfattning.

Körkortsboken innehåller tolv kapitel inklusive register. I slutet av körkortsboken finns det ett kapitel om vad som gäller om du vill åka utomlands med din bil. Detta kapitel är bara extra och det är inget du behöver kunna för att klara varken uppkörning eller uppskrivning. Det sista kapitlet innehåller bland annat register men även en del utdrag ur Sveriges lagar som beskriver vad som gäller i trafiken. Varje kapitel har sin speciella färg så det ska bli lätt för dig som använder körkortsboken att bläddra mellan de olika kapitlen. Varje kapitel startar även med en kort introduktionstext som beskriver vad det kommande kapitlet ska handla om.